Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5

Lood vervangen

Van Stiphout Dakbeheer

Lood vervangen

Van Stiphout Dakbeheer is vakkundig in het vervangen van lood in gevels en schoorstenen. Lood plaatsen is een eeuwenoude manier om de aanhechting tussen onderdelen van een gebouw waterdicht of waterkerend te maken. Zoals bij een aanbouw of een plat dak, of bij schoorstenen of dakkapellen. Lood vervangen is vakkundig werk dat grote invloed heeft op de duurzaamheid van een woning of pand.

Door de jaren heen slijt lood, het wordt dunner en kan gaan scheuren. Slecht lood, te dun lood of gescheurd lood leidt tot lekkage. Dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop het is aangebracht. Lood vervangen is vakwerk.

Hoe vervangen we lood?
We kunnen lood op twee manieren vervangen. Bij de eerste manier vervangen we het lood tot op het binnenblad. Hiervoor hakken we twee of drie lagen stenen uit de buitenmuur waarna we het oude lood verwijderen. Dan maken we het nieuwe lood op het binnenblad vast en metselen we de stenen weer in. Ten slotte voegen we dit in een kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze methode hanteren we het meest bij aanbouwen met platte daken.

De tweede manier is eenvoudiger en goedkoper. Hierbij snijden we het oude lood af en frezen we de lintvoeg eruit. Vervolgens brengen we het nieuwe lood aan en zetten we dat vast net een loodklem. Ten slotte voegen we de lintvoeg vakkundig dicht, uiteraard in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is bijna altijd van toepassing op schoorstenen.

dakdekker

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Diensten

24-uurs service!

Of het nu gaat om losse dakbedekking, kapotte dakpannen of daklekkage. Van Stiphout Dakbeheer staat voor u klaar! Neem meteen contact met ons op.