Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5

Schoorsteenlekkage in Grave heeft vaak nare gevolgen

Locaties 

Schoorsteenlekkage in Grave heeft vaak nare gevolgen

Bij een lekke schoorsteen kan het gaan om een lekkage van binnen of van buiten uit. Het rookkanaal binnenin de schoorsteen kan gescheurd zijn, waardoor rook terug in de woonvertrekken komt of er een schoorsteenbrand ontstaat. Maar ook de stenen buitenschil kan lek zijn en dat leidt weer tot insijpelend regenwater en vochtplekken in wanden of plafonds. Schoorsteenlekkage heeft hoe dan ook vervelende gevolgen. Van Stiphout Dakbeheer legt uit hoe u schoorsteenlekkage in Grave kunt voorkomen en wat wij in geval van een lekke schoorsteen in Grave voor u kunnen betekenen.

In- of uitwendige schoorsteenlekkage in Grave

Bij een lekkage in het rookkanaal ontstaat een brandgevaarlijke situatie. De hitte van de rookgassen kan immers in aanraking komen met het isolatiemateriaal dat buitenom het rookkanaal zit. Ook zal de schoorsteen minder goed trekken en dat is weer te merken aan een kachel of haard die minder warmte geeft en waar sprake is van een verhoogde concentratie koolmonoxide. Dat laatste is schadelijk voor de gezondheid en jaarlijks overlijden zelfs een aantal mensen aan koolmonoxidevergiftiging in Grave. Bij elkaar opgeteld zijn dit al redenen genoeg om regelmatig uw schoorsteen te laten inspecteren. Veel verzekeraars stellen dat ook als eis in de polisvoorwaarden bij opstal- of brandverzekeringen voor woningen met kachels of een open haard. Bij een lek rookkanaal kan er door het oude rookkanaal een compleet nieuwe hittebestendige buis worden getrokken. Dit noemen we tuberen. Daarmee is het probleem op een adequate en veilige manier verholpen. Verder is het natuurlijk zaak om de schoorsteen ieder jaar net voor de kachel of haard in het najaar weer frequent aangaat, te laten vegen.

Via schoorsteeninspectie krijgen wij elk lek boven

Veel vaker dan interne lekkages komen wij in de praktijk echter schoorsteenlekkages tegen die van buitenaf zijn ontstaan. Meestal lekt het langs de loodslabben of komt er hemelwater via de kap van de schoorsteen of langs kapotte of poreuze bakstenen of voegen naar binnen, Bij een schoorsteeninspectie in Grave nemen onze specialisten alle onderdelen van een schoorsteen onder de loep. Op basis van een grondige inspectie leggen wij onze bevindingen en aanbevelingen aan u voor en geven ook meteen aan wat het onderhoud of de reparatie aan uw schoorsteen zal gaan kosten. Ook leggen wij u graag uit wat de voordelen zijn van het impregneren van de schoorsteen. Daarmee brengen we een extra beschermende laag aan op de buitenschil van de schoorsteen, waardoor de kans op een lekke schoorsteen nog kleiner wordt. Pas na akkoord op onze offerte gaan we het werk inplannen en uitvoeren, al zal dat bij een lekkage in eerste instantie sowieso een spoedreparatie zijn om het lek zo snel mogelijk te dichten en verdere schade te voorkomen. Daarvoor kunt u bij Van Stiphout Dakbeheer zelfs gebruikmaken van de 24/7 servicedienst voor een schoorsteenlekkage in Grave.

Schoorsteenlekkage in Grave is vaak verzekeringswerk

Wist u overigens dat de reparatiekosten voor het verhelpen van een lekke schoorsteen meestal volledig door de verzekering wordt vergoed? Afhankelijk van bij welke maatschappij en hoe uw woning is verzekerd betaalt u vaak alleen een stukje eigen risico. De verzekeraar zal echter altijd wel om een offerte of factuur vragen als bewijs dat de schoorsteenlekkage in Grave door een gespecialiseerd bedrijf is uitgevoerd. Ook om die reden is het verstandig om ter voorkoming en reparatie van schoorsteenlekkage in Grave snel een afspraak te maken. Op de kwaliteit en service van Van Stiphout Dakbeheer kunt u immers altijd vertrouwen.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.