Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Schoorsteen voegen voorkomt veel narigheid

Schoorsteen voegen voorkomt veel narigheid

Wist u dat een derde deel van alle woningbranden wordt veroorzaakt door schoorsteenlekkage of ander achterstallig onderhoud aan de schoorsteen? Veel problemen komen voort uit versleten of poreus voegwerk. Wij leggen uit hoe u door het regelmatig laten inspecteren en tijdig vervangen van schoorsteenvoegen veel narigheid kunt voorkomen en hoe u dat via Van Stiphout Dakbeheer snel en vakkundig kunt regelen.

Schoorsteenvoegen hebben veel te lijden

Schoorstenen steken altijd fier boven de daken uit. Dat betekent dat zij het hele jaar door worden blootgesteld aan storm, regen, hagel, sneeuw, vorst en tropische hitte. Daarnaast tasten ook uitwerpselen van vogels en schadelijke stoffen die in de atmosfeer zitten stelselmatig de schoorsteenvoegen aan. Ook veroudering en uitdroging van de voegmortel speelt daarbij een rol. Bij schoorsteeninspecties zien wij dan ook vaak loszittende of poreuze voegen die dringend aan vervanging toe zijn.

Neem geen risico met schoorsteenvoegen

Vaak horen wij van klanten dat zij denken dat een goed functionerende en dus veilige schoorsteen alleen maar afhangt van een rookkanaal, dat zij dan ook met regelmaat door een schoorsteenveger laten reinigen. Bij gemetselde schoorstenen zorgen de bakstenen en het voegwerk echter voor de wind- en waterdichte bescherming van het rookkanaal. Tevens kunnen loszittende of poreuze schoorsteenvoegen voor waterlekkage langs wanden of plafonds zorgen. Dit komt vaak voor bij versleten voegen langs de ingeslepen loodslabben die voor de afdichting op het dakvlak zorgen.

Schoorsteen voegen is specialistenwerk

Schoorsteenvoegen bestaan uit een weerbestendige mortel. Door weersinvloeden en veroudering kunnen in de voegen naar verloop van tijd scheurtjes ontstaan. Vanuit die scheurtjes dringt vocht en vuil onder het oppervlak en dat zorgt er vervolgens weer voor dat voegen los gaan zitten of er zelfs helemaal uitvallen. Als dat gebeurt is de bescherming weg en dat heeft uiteraard weer (verstrekkende) gevolgen voor de conditie van het rookkanaal en dus voor de veiligheid. Lekkage en onveilige situaties zijn relatief eenvoudig te voorkomen door schoorsteenvoegen regelmatig door de specialisten van Van Stiphout Dakbeheer te laten controleren. Indien nodig verzorgen wij voor u meteen een passende offerte voor het vervangen van de schoorsteenvoegen en het aanbrengen van een extra beschermende laag, ook wel impregneren genoemd.

Maak snel een afspraak!

Kies voor een veilige, wind- en waterdichte en goed functionerende schoorsteen. Maak snel een afspraak voor het inspecteren en/of repareren van schoorsteenvoegen. Daarnaast inspecteren wij uiteraard ook meteen alle andere onderdelen van uw schoorsteen. Vaak is het regelmatig door een gespecialiseerd bedrijf laten inspecteren en vegen van de schoorsteen overigens ook eis van uw brand- of opstalverzekering. Op het vakmanschap en snelle service van Van Stiphout Dakbeheer kunt u altijd rekenen!

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Bekijk meer artikelen

24-uurs service!

Of het nu gaat om losse dakbedekking, kapotte dakpannen of daklekkage. Van Stiphout Dakbeheer staat voor u klaar! Neem meteen contact met ons op.

24-uurs service!

Of het nu gaat om losse dakbedekking, kapotte dakpannen of daklekkage. Van Stiphout Dakbeheer staat voor u klaar! Neem meteen contact met ons op.