Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5

PVC of EPDM dakbedekking in Den Haag, lekker duurzaam

Locaties 

PVC of EPDM dakbedekking in Den Haag, lekker duurzaam

Sommigen kiezen bewust voor bitumen dakbedekking in Den Haag en anderen zweren juist weer bij PVC voor de afwerking van hun platte dak. Beide opties hebben bepaalde voor- en nadelen en daar gaan wij als dakspecialist in dit artikel graag wat dieper op in.

Constante kwaliteit

PVC is ten opzichte van bitumen veel lichter en ook duurzamer. De PVC dakbedekking wordt op rollen geleverd en op het dak op maat gesneden. Vervolgens wordt de PVC met een speciale föhn verwarmd en verlijmd op de ondergrond. Als dit vakkundig gebeurt dan is het platte dak gegarandeerd volledig waterdicht. Mits er zich geen calamiteiten voordoen kan een PVC dak zeker 30 jaar meegaan. Het is veel minder kwetsbaar dan de taaie en zachte bitumen en ook minder temperatuurgevoelig. PVC behoudt onder alle omstandigheden zijn homogene en waterdichte eigenschappen.

Iets duurder én duurzamer

PVC is in verhouding wel wat duurder dan bitumineuze dakbedekking. Dat heeft meer te maken met de arbeidsuren dan met de aanschafprijs. Het verlijmen van de PVC dakbedekking en ook de voorbewerking van de ondergrond dient zorgvuldig te gebeuren. Laat dat specialistisch werk liever aan de experts Van Stiphout Dakbeheer over. Losliggende PVC zal snel scheuren en water doorlaten, met als gevolg vervelende lekkages en waterschade in Den Haag.

Kunststof dakbedekking in Den Haag vraagt extra aandacht

PVC dakbedekking is in verschillende diktes leverbaar. Dat varieert van minimaal 1.2 mm tot 2 mm. Hoe dikker de PVC des te langer de dakbedekking meegaat. De dikste PVC kan wel 35 jaar meegaan. Tevens kunt u zelf bepalen welke kleur PVC u op het dak wilt hebben. Meestal wordt gekozen voor antraciet, grijs of wit. Ook dat is iets wat bij bitumen niet of slechts beperkt mogelijk is. Vanwege de gunstige reflectie en de lange levensduur wordt een lichte kleur PVC veel op platte daken met zonnepanelen toegepast. Zo wordt het rendement van de zonnepanelen extra verhoogd. Daarnaast wordt voorkomen dat de zonnepanelen gedemonteerd moeten worden omdat de dakbedekking in Den Haag aan vervanging toe is.

EPDM staat nog een treetje hoger dan PVC

Vanwege de hierboven genoemde eigenschappen en voordelen wordt zeker bij nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van platte daken steeds vaker voor PVC of EPDM gekozen. EPDM is een populair kunststof om platte daken in Den Haag mee te bedekken. Het heeft een nog langere levensduur dan PVC. Ook kan het in één keer op het dak worden gelegd, omdat een folie in de fabriek op maat kan worden gemaakt. In tegenstelling tot PVC kan dit materiaal op bijna alle ondergronden worden geplaatst. EPDM is daardoor ook uitermate geschikt voor daken in Den Haag die vol worden gelegd met zonnepanelen of daken waarop buitenunits voor airco- of warmtepompsystemen worden gemonteerd.

Plakken van platte daken in Den Haag is bewuste keuzes maken

PVC, EPDM of toch bitumen op uw platte dak? Neem voor een eerlijk en deskundig advies of een offerte op maat contact met ons op voor het leggen van dakbedekking in Den Haag.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.