Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5

Dakgoot lekkage in Landsmeer: Beter voorkomen dan genezen!

Locaties 

Dakgoot lekkage in Landsmeer: Beter voorkomen dan genezen!

Heeft u er weleens bij stilgestaan hoeveel hemelwater er bij een stevige regenbui vanaf het dak van uw huis, schuur of garage de dakgoot in loopt? Dan zult u begrijpen waarom een lekke dakgoot in Landsmeer grote gevolgen kan hebben? Van Stiphout Dakbeheer legt uit waarom de dakgoten tijdens een dakinspectie extra aandacht krijgen, hoe u dakgootlekkage in Landsmeer kunt voorkomen en hoe een lekkende goot het best gerepareerd kan worden.

Specialist in zinken en kunststof dakgoten

Dakgoten zijn er in tal van soorten en maten. De meest voorkomende dakgoten zijn van zink of pvc. Dat geldt eveneens voor de afvoerbuizen die op de goten zijn aangesloten en die het hemelwater vanuit de dakgoten naar de riolering afvoeren. De halfronde of hoekige dakgoten en regenpijpen zijn met speciale beugels aan de dakrand en/of aan de gevel gemonteerd. De naden zijn bij zinken dakgoten gesoldeerd en bij pvc gelijmd. Dat geldt ook voor de kappen die op de uiteinden van de dakgoten zitten om te voorkomen dat het regenwater wegloopt.

Dakgootlekkages in Landsmeer opsporen

Bij lekkende dakgoten in Landsmeer kan het gaan om een gat in de zinken of kunststof goot. Ook zien wij vaak dat er een lek zit op de naden of op de aansluiting van de regenpijpen op de uitloop van de dakgoten. Tevens kan er iets mis zijn met het afschot, waardoor het hemelwater niet automatisch naar de regenpijpen loopt, maar over de rand heen gutst. Dat komt bijvoorbeeld nog al eens voor als er ophangbeugels zijn verzakt, afgebroken of van de goot zijn losgeraakt. Het over de rand heen klotsen van hemelwater kan tevens duiden op een verstopte hemelwaterafvoer of een dakgoot waar heel veel vuil (takken, bladeren en mos) is opgehoopt. In al dit soort situaties moet direct ingegrepen worden om de lekkage in Landsmeer te verhelpen en de gevolgen van waterschade in uw woning, schuur of garage te beperken. Voorbeelden van een noodreparatie zijn het aanbrengen van een speciale gootpleister aan de binnenzijde van de goot die het gat tijdelijk afdicht of het weghalen van opgehoopt vuil, waardoor het water weer weg kan lopen.

Lekke dakgoten in Landsmeer repareren

Preventief onderhoud laten plegen aan daken en goten is iets wat wij als dakspecialist van harte aanbevelen. Tijdens een dakinspectie zien onze experts immers in één oogopslag of er onderdelen van het dak of de dakgoten of regenpijpen schoongemaakt, gerepareerd of vervangen moeten worden. Is er al sprake van een lekke dakgoot, dan zijn wij er eigenlijk al te laat bij. Op dat moment kunnen wij u helpen door het uitvoeren van een noodreparatie, waarbij het lek tijdelijk is gedicht en de waterschade zoveel mogelijk wordt beperkt. Zodra het weer het toelaat zal er echter een gedegen inspectie en adequate reparatie voor de lange termijn plaats moeten vinden. Daarvoor brengen wij dan uiteraard altijd eerst een passende offerte uit en pas na uw akkoord op ons voorstel gaan de specialisten van Van Stiphout Dakbeheer met het repareren of vervangen van uw lekke dakgoot in Landsmeer aan de slag.

Preventieve inspectie en onderhoud aan dakgoten

Voorkom lekkage aan het dak of de dakgoten van uw woning, schuur of garage en laat periodiek een dakinspectie door ons uitvoeren. Wij leggen onze bevindingen als advies aan u voor en geven meteen aan wat de kosten zullen zijn voor het schoonmaken, repareren of vervangen van dakpannen, nokvorsten, schoorsteenvoegen, loodslabben, dakgoten, dakgootbeugels of regenpijpen. Van Sitphout Dakbeheer maakt allemaal vakkundig en snel voor u in orde. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak wanneer u last heeft van een dakgoot lekkage in Landsmeer!

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.