Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Bij het vervangen van een dakgoot komt meer kijken dan je denkt

Bij het vervangen van een dakgoot komt meer kijken dan je denkt

Vroeg of laat komt er een moment waarop de dakgoten aan uw huis, schuur. Garage of veranda aan vervanging toe is. Juist omdat een waterdichte en goed functionerende hemelwaterafvoer zo belangrijk is, dient het verwijderen van een kapotte dakgoot en het monteren van een nieuwe goot heel zorgvuldig te gebeuren. In dit artikel gaan wij daar dieper op in.
dakgoot-vervangen

Dakgoten hebben veel te lijden

Dakgoten en regenpijpen hangen het hele jaar door in weer en wind. De hemelwaterafvoer heeft dus enorm veel te lijden. Ook de zware druk van al het water dat tijdens regen-, sneeuw- of hagelbuien door de dakgoten heen stroomt eist op de duur zijn tol. Bovendien wordt een goot ook aangetast door bijvoorbeeld mosgroei, takken, bladeren, vogelpoep en stofdeeltjes die in de atmosfeer rond dwarrelen. De impact van al deze elementen kan door het regelmatig schoonmaken van dakgoten worden beperkt, Goten die goed onderhouden worden zullen zeker langer meegaan, maar dan nog is een zinken, metalen, aluminium of kunststof dakgoot op den duur aan het eind van zijn latijn. Dat heeft alles met corrosie, uitdroging en verwering van het materiaal te maken. Dat zorgt ervoor dat er gaten of scheuren ontstaan of dat een goot zodanig is verzwakt dat hij door gaat hangen en het hemelwater er daardoor overheen gutst en niet meer via de afvoerbuizen naar de riolering gaat.

Nieuwe dakgoot monteren en aansluiten is precisiewerk

Bij het vervangen van een dakgoot moet natuurlijk eerst de oude goot verwijderd worden. Wij adviseren ook de oude gootbeugels te verwijderen. Als een dakgoot versleten is hebben ook de ophangbeugels immers meestal hun beste tijd wel gehad. Dat geldt overigens ook voor de regenpijpen en de beugels waarmee die aan de gevel zijn vastgezet. Bepaal van tevoren wat voor type dakgoot je terug wilt hangen en zorg dat je al het materiaal bij de hand hebt voor je aan deze klus begint. Als alle oude delen van de hemelwaterafvoer zijn verwijderd kan het monteren van de nieuwe gootbeugels, aanbrengen van de dakgoot en het aansluiten van de nieuwe regenpijpen beginnen. Let daarbij goed op de onderlinge afstand tussen de gootbeugels, zorg dat ze stevig aan de gevel of dakconstructie vastgezet worden en – heel belangrijk – kijk goed naar het afschot. Een goot moet heel licht aflopen naar de kant waar de regenpijp zit aangesloten. Anders loopt het regenwater niet goed weg en zal vuil meer kans krijgen om aan te koeken, wat weer tot mosgroei verstopping van de goot kan leiden.

Nieuwe dakgoot nodig, wij helpen u graag!

Als je echt handig bent en beschikt over goed gereedschap en een ladder of hoogwerker om veilig op hoogte te werken, dan kun je het vervangen van een dakgoot in principe zelf fiksen. Wil je er echter zeker van zijn dat het vernieuwen van de hemelwaterafvoer vakkundig gebeurt, laat dat dan liever aan de specialisten van Van Stiphout Dakbeheer over. Wij zijn immers gespecialiseerd in de montage van metalen, zinken, aluminium  en kunststof goten en regenpijpen en geven dan ook garantie op ons werk. Dus neem voor dakgootinspectie of een passende offerte voor het vernieuwen van dakgoten contact met ons op.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Bekijk meer artikelen

24-uurs service!

Of het nu gaat om losse dakbedekking, kapotte dakpannen of daklekkage. Van Stiphout Dakbeheer staat voor u klaar! Neem meteen contact met ons op.

24-uurs service!

Of het nu gaat om losse dakbedekking, kapotte dakpannen of daklekkage. Van Stiphout Dakbeheer staat voor u klaar! Neem meteen contact met ons op.