Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5
Klanten geven ons een 4,6 / 5
4.6/5

Grind op een plat dak in Enschede, waarom is dat?

Locaties 

Grind op een plat dak in Enschede, waarom is dat?

Op veel platte daken in Enschede wordt een laag grind aangebracht. Veel mensen stellen ons de vraag waar dat voor bedoeld is. Van Stiphout Dakbeheer legt uit waar dat grind voor dient.

dakgrind-aanbrengen-stiphout

Ballastgrind in Enschede 

De laag grind die vaak op platte daken in Enschede wordt aangebracht heeft diverse functies. Op de eerste plaats zorgt het gewicht van de grindlaag ervoor dat de dakbedekking bij een krachtige wind of zware storm niet op kan waaien. Dat zou immers tot scheuren in de dakbedekking en dus tot lekkage kunnen leiden. Belangrijk is dat het gewicht van het grind mooi gelijkmatig over het hele dakvlak verdeeld ligt, zodat de druk op het dakleer van bovenaf goed verdeeld is.

Isolerend dakgrind in Enschede 

De tweede functie van dakgrind is het bieden van extra bescherming tegen hitte en strenge vorst. De grindlaag vormt als het ware een schild bovenop de dakbedekking. Tropische hitte en Siberische kou krijgen zo een stuk minder vat op de bitumen of kunststof dakbedekking in Enschede. Daardoor zal zo’n plat dak met grind vaak ook langer meegaan.

Bevordering van afwatering

Naast ballast en isolatie heeft dakgrind ook een positief effect op de afwatering van platte daken. De grindlaag egaliseert eventuele oneffenheden in het dak, waardoor er op die punten geen water op het dak blijft staan. Hemelwater zoekt via de open structuur van de grindlaag vanzelf zijn weg naar de regenpijpen.

Gebruik speciaal grind

Het is wel van belang dat er speciaal grind wordt gebruikt op platte daken. Dakgrind is mooi afgerond en glad, zonder scherpe randen of punten die zich door het gewicht door de dakbedekking heen kunnen drukken. Want dat zou juist weer voor lekkage zorgen. De grindlaag mag vanwege het gewicht ook nooit dikker dan zo’n 4 cm zijn. Om beschadiging bij het aanbrengen te voorkomen met het grind voorzichtig op het dak worden aangebracht en zorgvuldig en gelijkmatig worden verspreid. Daarbij is het van belang dat de afvoerpunten waarop de regenpijpen zijn aangesloten goed vrij blijven. Een ophoping van grind kan de afvoer van hemelwater in de weg staan en dat moet hoe dan ook altijd worden voorkomen.

Zorgvuldig dakgrind aanbrengen in Enschede

Ons advies is om het aanbrengen van dakgrind aan de specialisten van Van Stiphout Dakbeheer over te laten. Dan weet u zeker dat het aanbrengen van grind in Enschede in uw geval ook daadwerkelijk nodig is, dat het juiste grind wordt gebruikt en dat dit op een vakkundige en zorgvuldige manier op uw platte dak wordt aangebracht. Als de laag grind eenmaal op uw platte dak ligt, betreedt het dak dan zo min mogelijk en laat de afdeklaag zoveel mogelijk met rust. Zo behoudt het grind zijn beschermde kwaliteiten en is de kans op schade onder druk van uw lichaamsgewicht nihil.

Nieuw dakgrind in Enschede, wij regelen het voor u

Het maken en afwerken van een plat dak is echt een vak. Neem daar geen risico’s mee. Neem voor meer informatie of een passende offerte voor het aanbrengen of vervangen van dakgrind in Enschede contact met ons op.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.

Met meer dan 25 jaar werkervaring zijn wij de specialist op het gebied van daken.